C++ Dersleri | Bit İşlemleri - Bitwise Operators

    C++ Bit işlemleri mikrodenetleyici programlarken çokça ihtiyaç duyacağımız önemli bir konudur. C++ 'ı özellikle gömülü sistemler geliştirmek için öğrenmek ve kullanmak istiyorsanız naçizane tavsiyem bu konu üzerinde ağırlık vermeniz olacaktır. Bunun sebebi mikro denetleyicilerin kontrolünün register kullanarak yapılabilmesidir. Buna hiç gerek duymadığımız Arduino gibi sistemler ya da STM için konuşacak olursak HAL kütüphaneleri gibi register kullanımından soyutlandırılmış yapılar, ancak hobiciler için performans/hafıza optimizasyonuna ihtiyaç duymayan uygulamalarda kullanılabilir. Temel yapı register kullanımıdır ve buna hakim olan programcılar için kullandıkları mikrodenetleyici her ne olursa olsun, ihtiyaç duyacakları tek şey: mikrodenetleyicinin veri sayfası olacaktır. Ben arduino biliyorum diyen biri STM programlamak istediğinde HAL öğrenmelidir, ancak register level kodlayabilme yeteneğine sahipse buna gerek duymayacak ve geçişlerde herhangi bir zorluk yaşamayacaktır. Mikrodenetleyicinin anladığı dil temelde budur çünkü :) BEnim de anlatmayı yazmayı kullanmayı en sevdiğim konudur. Ben bilgisayarın dışına çıkmıyorum ne işim var mikrodenetleyici ile diyen için, eğer işletim sistemi yazmayacaksan bunlara hiç ihtiyacın olmayak diyelim ve sizi yormayalım bunlarla.

    Register kullanımıyla, arduino ide kullanımı arasındaki farkı : Arduino UNO, Atmel Studio üzerinden programlamak başlıklı yazımda anlatmaya çalışmıştım dileyenler onu da okuyup konuyu daha iyi anlayabilirler diyelim ve başlayalım.

Şimdilik herkese kolay gelsin!

Önceki Konu : C++ Floating Point Aritmetik

Sonraki Konu: Bit İşlemleri | Bitwise OR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türksat Saat Kanalı ve IRIG-B Time Code

Türksat Saat Kanalından Saat Bilgisi Nasıl Alınır? Uyduda kanalları dolaşırken, şu Türksat Saat kanalı hep dikkatimi çekmiştir. Özellikle  S...